top of page

«Вся гордість учителя – в учнях»

1. Загальні положення

1.1. Міський літературний конкурс «Вся гордість учителя – в учнях» (далі – Конкурс) проводиться міським медіа клубом «Natuse Vincere» ("Народжені перемагати") та комісію з питань зв’язків з громадськими організаціями та засобами масової інформації Міського учнівського парламенту при управлінні освіти Херсонської міської ради.

1.2. Засновником Конкурсу є медіа клуб «Natuse Vincere» за підтримки Управління освіти Херсонської міської ради.

1.3. Співорганізатором Конкурсу є Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки Херсонської обласної ради.

1.4. Конкурс відбувається за підтримки Херсонської обласної організації Спілки письменників України та ГО «Асоціації працівників закладів освіти м. Херсона».

1.5. Об’єктом Конкурсу є творчі роботи учнівської молоді про вчителів , які розміщені в Інтернет виданнях, в тому числі на сайтах освітніх закладів.

1.6. Організацію та проведення Конкурсу здійснює медіа клуб «Natuse Vincere» ("Народжені перемагати") і комісія з питань зв’язків з громадськістю та ЗМІ Міського учнівського парламенту із залученням шкільних органів дитячого самоврядування.

1.7.Для організації та проведення Конкурсу створюється організаційний комітет.

1.7.1. До складу організаційного комітету входять представники клубів Міського учнівського парламенту і члени комісії з питань зв’язків з громадськістю та ЗМІ , громадські організації та педагогічні представники позашкільних закладі, представники бібліотек.

1.7.2. Організаційний комітет уповноважений ухвалювати рішення з усіх питань, що виникають у зв’язку з проведенням Конкурсу та здійснює організаційну роботу щодо його проведення.

1.7.3.Оформляє документацію щодо проведення Конкурсу та підбиття підсумків.

1.7.4.Забезпечує порядок проведення Конкурсу.

1.7.5. Залучає до оцінки конкурсних робіт незалежне журі та затверджує персональний склад журі.

1.7.6. Оргкомітет не має права втручатися в роботу журі та впливати на оцінку робіт.

1.7.7. Сприяє висвітленню результатів Конкурсу в засобах масової інформації.

1.7.8. Організовує поширення кращих надбань конкурсу через засоби масової інформації.

2. Мета Конкурсу:

2.1. Розвиток та підтримка літературних здібностей дітей і підлітків й розвиток навичок роботи в Інтернет-журналістиці.

2.2. Формування почуття вдячності серед учнівської молоді .

3. Завдання конкурсу

3.1. Долучити шкільні органи дитячого самоврядування та учнівську молодь до поширення позитивної інформації про професію вчителя.

3.2. Стимулювати учнівську молодь стосовно розміщення позитивної інформації в Інтернет мережі.

3.3. Формувати елементи навичок написання Інтернет інформації.

5. Терміни проведення Конкурсу та умови подачі творчих робіт.

5.1. Конкурс проводиться з 15 січня 2018 року до 27 лютого 2018 року.

5.2. Надання конкурсних матеріалів оргкомітету здійснюється включно до 28 лютого 2018 року до 16.00. Творчі роботи в електронному вигляді разом із заявкою ( файли у форматі Word підписані (прізвище та ім'ям автора )) надсилаються на електронну адресу: kovachkovach@ukr.net – Ковач Ірина Миколаївна (куратор медіаклубу, керівник гуртка ХМЦНТТУМ).

5.3. У заявці вказується ПІБ , клас та назва загальноосвітнього закладу, тема роботи, контактний телефон ) та посиланням на Інтернет-публікацію матеріалу (див.додаток).

5.4.У разі відсутності можливості надіслати роботу по електронній пошті, конкурсну роботу учасник представляє на флешці (Херсонська обласна бібліотека для дітей ім. Дніпрової Чайки).

5.5. Обсяг творчих робіт: 1-2 сторінки для учнів 5-6 класів; 1-2 сторінки для учнів 7-8 класів та 1-3 сторінки для учнів 9-10 класів (друкований текст , кегль 14, Times New Roman). Окремо до роботи додається фото учителя, про якого йдеться у тексті творчої роботи .

5. 6. Подання заявки на Конкурс означає автоматичну згоду на використання персональних даних учасників та опублікування їхніх творів згідно з чинним законодавством (вимоги Закону України «Про захист персональних даних» від 1 червня 2010 р. № 2297-VI).

6.Умови проведення Конкурсу

6.1. Підготовка до Конкурсу здійснюється з 15 січня 2018 року до 20 січня. У цей період шкільні органи дитячого врядування та члени Міського учнівського парламенту пропагують Конкурс по класам з метою залучення до участі учнів.

6.2.Міський Конкурс проводиться в один етап. У підготовчий період з 20 січня по 20 лютого потенційні учасники конкурсу самостійно:

- обирають жанр творчої роботи (есе, нарис, публіцистична стаття або оповідання чи літературне дослідження);

- вивчають вимоги до написання обраного жанру ;

-обирають вчителя, про якого створюють свою творчу роботу .

6.3. Роботи пишеться на українській мові.Темою роботи повинна бути реальна історія, яка розповідає про життя і самовіддану працю педагога, який вплинув на становлення особистості учасника Конкурсу. Автор роботи вибирає влучну назву до своєї творчої роботи. Назва повинна відповідати змісту роботи та привертати увагу читача.

6.3.20 - 25 лютого учасники Конкурсу розміщують свою творчу роботу на сайті школи, чи іншому Інтернет виданні.

6.4. До 16.00 27 лютого 2018 року учасники Конкурсу надсилають свою роботу і посилання на Інтернет видання, де розміщена дана творча робота, та заявку на електронну адресу: kovachkovach@ukr.net з зазначенням « Конкурс – «Вся гордість учителя – в учнях».

6.5.За бажанням органів шкільного самоврядування можна провести Конкурс між класами. У такому випадку слід додати до інформації кількість робіт учасників шкільного етапу та надіслати для участі у Конкурсі лише по одній роботі переможців шкільного етапу кожної вікової категорії .

6.6.До участі у конкурсі допускаються творчі роботи, що опубліковані у Інтернет-виданнях та відповідають тематиці конкурсу.

6.7. Конкурсні роботи учасників не рецензуються та не повертаються авторам.

6.8.Роботи переможців Конкурсу будуть опубліковані в онлайн-газеті «Міський учнівський парламент» та подані до друку у фахові періодичні видання.

7. Критерії оцінювання:

- оригінальність творчого задуму – 10 балів;

- нестандартність композиційного втілення- 5 балів;

- новизна художніх рішень – 10 балів;

- яскравість художніх образів- 5 балів;

- рівень літературного викладу та його відповідність обраному жанру – 5 балів

• влучність назви – 5 балів.

Максимальна кількість балів - 60

8. УЧАСНИКИ КОНКУРСУ

8.1. Учасниками Конкурсу є учні 5-6 класів, 7-8 класів та 9-10 класів загальноосвітніх навчальних закладів міста Херсону.

9.Журі конкурсу

9.1. Для визначення переможців оргкомітет Конкурсу формує склад журі у кількості 5 осіб .

9.2. До складу журі (за згодою) включаються представники ЗМІ, працівники позашкільних закладів освіти, представникиХерсонської обласної організації Спілки письменників України та учнівські лідери, які не є учасниками конкурсу 9.3. Журі Конкурсу забезпечує перевірку та об’єктивність оцінювання конкурсних матеріалів, визначає переможців та призерів.

9.5. Оцінювання здійснюється 28 лютого шляхом перегляду текстів творчих робіт відповідно до визначених критерії.

9.6. Кожен член журі самостійно переглядає роботу кожного учасника і заповнює власний протокол

9.7. 1 березня до 15. 00 кожен член журі надсилає сканований протокол з власним підписом на адресу: kovachkovach@ukr.net

9.8. 2 березня голови журі та оргкомітету узагальнюють результати голосування усіх членів журі в загальному протоколі та надсилають його в електронному вигляді на електронну адресу center_kherson@ukr.net для розміщення на сайті управління освіти .

9.10.Рішення журі Конкурсу є остаточним, не підлягає оскарженню.

10 Визначення переможців та нагородження

10.1.Конкурсна комісія оцінює кожну позицію умов конкурсу. Невиконання або неналежне виконання умов веде до відрахування балів із загальної суми за підсумками конкурсу.

10.2. Переможці визначаються за середньою сумою балів, виставленою усіма членами журі.

10.3. За результатами конкурсу визначається одне перше місце, одне друге місце, одне третє місце в кожній віковій номінації. Переможці нагороджуються дипломами управління освіти та подарунками (за наявності підтримки спонсорів).

10.4. Стаття комісії з питань зв’язків з громадськістю про результати конкурсу з фотографіями визначених переможців розміщується на сайті управління освіти.

10.5. Урочисте нагородження переможців, номінантів та учасників Конкурсу проводиться 6 березня 2018 року у приміщенні Херсонської обласної бібліотеки для дітей ім. Дніпрової Чайки.

Оргкомітет, члени медіа клубу«Natuse Vincere»

при комісії зпитань освіти та комісія з питань звязків з громадскістю та ЗМІ Міського учнівського парламенту

Верещака Т.Ю.

460558

Додаток

Заявка

на участь у літературному конкурсі

«Вся гордість учителя – в учнях»

ПІБ автора ____________________________________________________

Вік (повністю)________________________________________________

Назва твору ___________________________________________________

Навчальний заклад, клас _________________________________________

Керівник (якщо є) ______________________________________________

Електронна адреса______________________________________________

Телефон____________________________________________________

Даю згоду на використання моїх персональних даних та опублікування мого твору згідно з чинним законодавством України.

.

Избранные записи 
Новые записи 
Я в соцсетях
  • Иконка Facebook с длинной тенью
  • Иконка Twitter с длинной тенью
  • Иконка YouTube с длинной тенью
  • Иконка Instagram с длинной тенью
Другие полезные блоги о пиаре
Поиск по ключевым словам
Тегов пока нет.
bottom of page